HTML

Bárki > Elmondanám, hogy most miről szól nekem a Bono sapiens.

Kérdéses > Mondd!

Bárki > A Bono sapiens számomra egy közös emberkép (az Ember múltjáról, jelenéről és jövőjéről szóló koherens történet), melyet nagyon különböző közvetítések jelenítenek meg. Ilyen módon, ez tényleg egy nyílt fejlesztésű transmedia projekt. Ezek a közvetítések lehetnek színházi előadások, rögtönzéses utánzások, emberré válás történetek, utópiák, terápiás beszélgetések, emberjogi szerveződések, tematikus együttlétek és együttélések, kulturális, művészeti, relaxációs vállalkozások, stb., a wiki oldalt is beleértve. Szempont, hogy a megjelenítendő emberkép a címnek minél jobban megfeleljen, illetve minél koherensebben, minél sokoldalúbban közvetíthető legyen.

Kérdéses > Klassz!

Bárki > Csak ezzel az elmondással tudom elképzelni, hogy a nagyközönség számára is nyilvánvalóvá lesz, hogy mi a dolog sci-fi részével is foglalkozunk.

Kérdéses > Mondjuk, lehetne is csinálni a projekt oldalán egy MÚLT-JELEN-JÖVŐ felosztást, ahol az itt-és-most programok külön, a JELEN menü alatt jelenhetnének meg.

Bárki > Ez jó ötlet. És esetleg azt is oda lehet írni a főoldalra, hogy a projekt alapötletét a fejlesztésben jelenleg is részt vevő Kérdéses Alapítvány adta.

Kérdéses > Ez király lenne!

Bárki > Meg azt, hogy bárki bekapcsolódhat a projektbe.

Kérdéses > Mindenképpen! Felteszed ezeket a Bono sapiens wikire?

Bárki > Naná!

Kérdéses > Azt ugye tudod, hogy ez a projekt After sapiens néven már Kistarcsán, a kommuna-kezdeményezésben is futott?

Bárki > Nem, nem tudtam.

Kérdéses > Ezt a gondolatkört kábé 10 éve figyelem, és kábé 5 évvel ezelőtt találkoztam először ezzel a névvel. Patkány biztosan emlékszik rá. Még a név mögött álló weboldal-kezdemény is megvan, az Ourproject.org-on. Jó rég volt már.

Bárki > Lehet, hogy megkérdezem tőle. Közben felraktam a szöveget a wikire, de senkinek nem szóltunk előtte.

Kérdéses > Nem szoktuk. Legfeljebb az történne, hogy visszaállítja valaki az előző szöveget. Tudod, a ráhagyásos módszer, amiről beszélgettünk az 55. bejegyzésben.

Bárki > Ja, igen. Emlékszem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdeses.blog.hu/api/trackback/id/tr585184926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása