HTML

Bárki > Képzeld, miket ki nem találnak már a világban!

Kérdéses > Miket?

Bárki > Vannak ezek, a halál megélésére alkalmas szerek, mint például az LSD vagy az ayahuasca. Most olyat hallottam, hogy a halálélmény szer nélkül is “megszerezhető”, amiről meg rögtön az Ingyen betépni című könyv jutott az eszembe, de nem is ez a lényeg. Szóval bárki megélheti a saját halálát szerek nélkül is, méghozzá teljesen legálisan, és főleg biztonságosan, vagyis az egészsége és az épelméjűsége kockáztatása nélkül. Az igaz, hogy ez a fajta halálélmény egy kicsit más nézőpontból adja magát, viszont valahogy tartósabb, valóságosabb, spirituálisabb is.

Kérdéses > Ne ecsetelj már, mondjad, mi ez!

Bárki > A lényeg, hogy az ember egy stábbal videóra vetetheti a saját öngyilkosságát, egészen addig a pontig rögzíttetve az eseményeket, amikor is a halállal szembeni összes pszichés és biológiai ellenállását már teljesen elveszítette. Ezt követően a stáb -- az előre megbeszéltek szerint -- “megmenti” az illetőt, aki az általa megrendelt felvételeket átveheti az általa irányított eseményről. A stáb csak asszisztál ehhez.

Kérdéses > Te, ez nagyon durva! És mindegy, milyen módszerrel tesz az illető öngyilkossági kísérletet (ha lehet így fogalmazni)?

Bárki > Szerintem jogilag nem lehet így fogalmazni, de ettől függetlenül, valószínűleg egyáltalán nem mindegy, mi a módszer. Csak egy menet közben fájdalmakat nem okozó, előre biztos halált ígérő, maradandó károsodásokat nem hagyó, kívülről könnyen megszakítható módszer alkalmas ehhez. Nyilván a stáb biztonsága itt ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb is, mint a megrendelőé. Érthető. Nem tudom, a “búcsúcsuklyán” (ahogy mostanában a suicide bag / exit hood nevű alkalmasságot nevezem) kívül van-e még ilyen módszer. Valószínűleg nincs, legfeljebb az igényesebbek hélium helyett nitrogénnel is csinálhatják.

Kérdéses > Elképesztő, miket mondasz. Tízből tizenegyen elképednének ettől.

Bárki > Ráadásul nem mondtam el mindent.

Kérdéses > ?

Bárki > Itt nem csak arról van szó, hogy az ember videóra vetetheti, majd a polcra teheti a saját öngyilkosságát (vagy megoszthatja a Facebook-on). Mert nem is öngyilkosság ez, és nem is a videó itt a lényeg. Több dolog van. Egyrészt az illető kaphat egy olyan tapasztalást, élményt, hogy a búcsúcsuklya használata egyáltalán nem is fáj, nem is okoz semmilyen kellemetlenséget, másrészt az esemény után megtarthatja a felszerelést is, illetve az eseményre való felkészülés közben megszerezheti a konkrét információkat is, hogy milyen palackot, hol és mennyiért kell venni, illetve a felszerelést hogyan kell összeállítani, szállítani, tárolni és üzemeltetni.

Kérdéses > Vagyis az egész után az öngyilkosság egy konkrét, bármikor elérhető, megtapasztalt-kitapasztalt lehetőséggé válik a számára. 

Bárki > Pontosan.

Kérdéses > Akkor ezért mondtad, hogy ez tartósabb, valóságosabb, spirituálisabb, mint például az LSD.

Bárki > Ezért.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdeses.blog.hu/api/trackback/id/tr134922885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása