HTML

Kérdéses > Na, mi volt a beszélgetésen?

Bárki > Rengeteg ötlet jött.

Kérdéses > Most a szexuál-improvizációs keretről beszélgetünk, ugye?

Bárki > Persze.

Kérdéses > Na, és mi volt?

Bárki > Hát, a felmerült ötleteket hallva, én ezt az egészet már nem is szexuál-improvizációnak nevezném, de nyilván semmi nem dőlt még el.

Kérdéses > Hanem minek neveznéd?

Bárki > Azt pontosan nem tudom. Valami preszexuális show-nak, vagy paleointimitást bemutató műsornak/estnek/látványszínháznak/stb.. Fogalmam sincs. Rengeteg fogalom, szóösszetétel felmerült, hogy mi fejezhetné ki leginkább a dolgot.

Kérdéses > És mi a lényege, amit a névében ki kellene fejezni?

Bárki > A lényeg tulajdonképpen maradt az, ami eddig is volt: megélni és megjeleníteni a nemi egyenlőséget az orgazmikus testiségben, illetve rámutatni, hogy ezt csak csoportos formákban/felállásokban lehet, páros elkülönülésekben nem. Talán így foglalható ez össze.

Kérdéses > Akkor mi változott?

Bárki > A keret.

Kérdéses > Nem mondod, hogy tudtatok a keret fejlesztésével célirányosan foglalkozni?

Bárki > Nem célirányosan foglalkoztunk, de mégis foglalkoztunk valahogy.

Kérdéses > Csak azért mondom, mert szerintem a keretekre nagyon kevés ember gondol úgy, mint egy kézbevehető, alakítható dolog. Legfeljebb pár társadalom- vagy médiahacker, esetleg a memetikusok, vagy a szituácionisták, illetve egy-két botrányművész.

Bárki > Ezzel egyet értek, de egyre több ember számára kezd egyre jobban szem elé kerülni, hogy közös dolgokat mindig keretekben csinálunk, hogy a közös dolgok csinálásához a keret az eszköz, és ilyen módon keret egy színházi előadás is, keret egy flashmob is, keret egy szülinapi parti is, satöbbi. És azt, hogy mit csinálunk közösen, vagy mit csinálhatunk közösen, az abszolút az adott kerettől függ. Vannak kisebb és nagyobb szabadságot biztosító keretek, de mostanában rendre “készülnek” különösen nagy szabadságot biztosító keretek. Mint mondjuk a Burning Man vagy a Rainbow Gathering.

Kérdéses > És mondjuk ki, hogy keret a Világ is!

Bárki > Azért ennek tömeges tudatosulása még odébb van.

Kérdéses > Remélem is! Ez apokaliptikus lenne. Viszont térjünk vissza arra, hogy azt mondtad, a keret változott!

Bárki > Ja, az változott. Vagyis a fejemben változott. Mikor veled beszéltem utoljára, leginkább még az volt a fejemben a keretről, hogy ez valami olyan, mint amikor a co-parenting ismerőseid csoportos tantra-foglalkozásokon keresztül próbáltak egymáshoz közelebb kerülni -- amit meséltél, hogy mi történt nyáron.

Kérdéses > Az én fejemben még mindig hasonlít ehhez (bár nyilván csak távolról), és a szexuál-improvizációs elnevezést sem hallom még falsnak.

Bárki > Mert nem voltál a beszélgetésen. Ötletáradt volt, sokat alakult a kép mundnyájunk fejében.

Kérdéses > Elmondhatnád a legfontosabbakat.

Bárki > Először is, beszéltünk arról, hogy ebből meg lehetne élni, vagyis azok, akik az előadók, pénzt is kereshetnének ezzel, ugyanúgy, mint a színészek, akiknek fizet az előadásért a közönség. A Live Show, a Chippendales Show, meg a Cruelty Party jutott az eszembe. Ezeket is élvezik, vagyis nem feltétlenül élvezik, de legalább is élvezhetik a szereplők, mégis pénzt kapnak érte. Ezért is mondtam, hogy a fejemben ez már inkább egy fizetett műsor, egy show, egy fizetett látványosság, nem pedig olyan, mint a csoportos tantra, vagy más csoportos foglalkozás, amikről régebben beszéltünk.

Kérdéses > Ez nem hangzik rosszul. Alakul...

Bárki > Pláne alakult, miután szóba került, hogy ebben az egészben majd melegnek fogják titulálni a férfi résztvevőket (a nézők a szereplőket a show után és közben), és ez mekkora plusz problémát jelenthet a szereplőknek a belemenésben.

Kérdéses > Bocs, hogy közbevágok, de szerintem a résztvevők egymást is melegnek titulálnák, ami megint csak akadály. Talán még nagyobb is, mint amit te mondtál, mert ez az együttessé alakulást is gátolja, hiszen a résztvevőknek nap mint nap egymás szemébe kell nézniük, egy többé-kevésbé (de mindenképp) homofób és heteronormatív környezetben.

Bárki > Na, ez az! Ezekről is beszélgettünk, és úgy látszott, hogy van megoldás.

Kérdéses > Bökd már ki!

Bárki > Az ajzószer-használat.

Kérdéses > Ezt hogy érted?

Bárki > Elég trükkös a dolog. A lényeg, hogy a közönség felé teljesen az lenne kommunikálva (és az első néhány, vagy jónéhány előadáson biztosan így is történne), hogy a szereplők ajzószert használnak a show érdekében (vagyis az ő szempontjukból azért, hogy pénzt kereshessenek).

Kérdéses > És mitől trükkös ez?

Bárki > Ja, igen! Attól trükkös, hogy az együttes belső szabályzata szerint az ajzószer-használatról egymás között beszélgetni, találgatni, stb. még magánbeszélgetések keretében is tilos. Vagyis ez, az együttes tagjai számára tabu lenne, méghozzá kimondottan a keret fenntartása érdekében.

Kérdéses > És ez mit old meg, ez a tabu dolog?

Bárki > Lehetővé teszi, hogy a résztvevők ne tudják egymásról, hogy az előadások alatt ki szed, illetve ki nem szed ajzószert.

Kérdéses > Uhh, basszus!!!

Bárki > Ja, ebbe mi is belegondoltunk. :)

Kérdéses > Oké, de akkor még mindig ott van az, hogy a férfi szereplőkre a közönség esetleg majd úgy gondol, mint a pornóipar felszopófiúira, akiket a köz nem azért vet meg, mert bizonyítva látja, hogy melegek. Szóval ez az ajzószer dolog még nem old meg mindent.

Bárki > Ez oké, de van itt még valami. Maga a show, az előadás, a műsor teljesen a nők kedvéért zajlik, itt totálisan a nők lennének a felvevőpiac. Csakúgy, mint egy Chippendale Show-ban. Sőt. Maga a koreográfia is olyan lehetne, amin keresztül az látszik, hogy a szereplők is mindannyian a női szereplők örömére játszanak. A Chippendale Show-ban sem buzulnak, noha egy térben meztelenkednek egymással a férfiak. Ez ebben a show-ban is így lehetne: például a férfiak erekciója akár ugyan olyan gyakran érhetne egymáshoz, mint amilyen gyakran a nők fogják körbe azokat a hüvelyükkel, ez mégsem látszódhat majd “buzulásnak”. Elnézést a kifejezésért.

Kérdéses > De hogyan nem fog ez “buzulásnak” látszódni?

Bárki > Elképzelhetően úgy, hogy a férfiak erekciói csak női közreműködés (női szereplők kívánsága és kezei) által érintkezhetnek egymással -- legalább is, ez simán beletehető a koreográfiába.

Kérdéses > Na jó, egy kicsit függesszük fel a beszélgetést, mennem is kell, meg át is kell még gondolnom ezt az egészet, pár dolog nekem még nem stimmel.

Bárki > Rendben, de ne vedd fix dolgoknak ezeket. Itt a keret kialakításáról van szó, ez nem egy konkrét terv vagy ötlet.

Kérdéses > Ezt pont nekem mondod?

Bárki > Ja, igaz is...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdeses.blog.hu/api/trackback/id/tr484931475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása