HTML

Bárki > Tudod, mi tetszett legjobban a szakdolgozatban, amit átküldtél, a németországi Lika törzsről?

Kérdéses > Hogy a házasság ott legfeljebb csak 6 évre szólhat?

Bárki > Az sem rossz, de engem leginkább a “gyerekek kommunája” rész ragadott meg.

Kérdéses > Milyen vonatkozásban?

Bárki > Tetszett, hogy van egy hely, ahova a szülők akármennyi időre (akár napokra is, talán hetekre is) el tudják engedni a gyermekeiket; hogy ennek a helynek saját konyhája van; és az, hogy ez az egész tulajdonképpen a törzs illegális iskolája is egyben.

Kérdéses > Ha jól tudom, a magántanulói státusz alanyi jogon jár.

Bárki > Gondolod, csak magántanulói státuszba kell helyeztetni a gyerekeket, és ez elég is, hogy a szülők ilyen iskolát üzemeltethessenek?

Kérdéses > Nem tudom, nem jártam utána, de ha az összes gyerek magántanulói státuszban van, akkor nem tudom, jogilag mi kell még ehhez. Bár úgysem ezeken buknak el az ilyen dolgok, hanem a felnőttek közötti egyet nem értéseken.

Bárki > Ja, ez igaz.

Kérdéses > Nekem meg tudod mi tetszett a legjobban? Az, hogy a gyerekek egymásra vigyáznak. Mármint a nagyobbak a kisebbekre, a kisebbek a mégkisebbekre, és így tovább.

Bárki > Ez egyébként nem egy nagy dolog. Vidéken rengeteg helyen működik így.

Kérdéses > Persze, meg a Jékanáknál is. Ott, a gyerekeket másfél éves korukban a szülők automatikusan lepasszolják az ügyesebb négyéveseknek, akik örömmel veszik át a kisebbeket, és onnantól kezdve a felnőttek a gyermeknevelés kötelezettségét a maguk részéről tulajdonképpen le is tudták végleg, de az intimitást a gyermekeikkel soha nem veszítik el. Többször fordul elő, hogy felnőtteket fogadnak örökbe.

Bárki > De ez itt, a Modern Világban nem működne, nem működhetne.

Kérdéses > Persze, tudom. Itt más világ járja.

...

childCarryingBaby.jpg

...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdeses.blog.hu/api/trackback/id/tr134941623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása