HTML

Kérdéses > Ma reggel két érdekes megosztással is találkoztam a Facebook-on.

Bárki > Miért mondod?

Kérdéses > Muszáj valahogy megosztanom őket. Nagyon a témához tartoznak.

Bárki > Na, mutasd!

Kérdéses > Mindkettő arról szól, hogy össze vagyunk kötve. Az egyik egy tudományos videó, aminek címe, hogy Isten az agysejtjeinkben (God is in the neurons / feliratos), a másik pedig egy Feldmár idézet.

...

...

"…a tudat­alat­ti­ban ren­ge­teg infor­má­ció van. Az összes arche­tí­pus, min­den, amire valaki gon­dol­hat, már ott van. Sőt, nagyon sok ember úgy érzi, hogy a gon­do­la­tok ragad­ják meg őket, nem úgy, hogy ők gon­dol­koz­nak. Lehet, hogy az is csak illú­zió, ami­kor az ember annyira okos­nak és gon­do­lat­gaz­dag­nak érzi magát. Talán rá kell döb­ben­nie az ember­nek, hogy sem­mi­féle gon­do­lata nin­csen, és maxi­mum annyit tehet, hogy kitárja magát, és átadja magát a gon­do­la­tok­nak. Ren­ge­teg olyan gon­do­lat van ebben a szo­bá­ban is, amit egyikő­tök sem enged be… Mert ha való­ban meg­tud vala­mit az ember, akkor meg­vál­to­zik az élete. Ahhoz, hogy az ember meg­tudja, hogy mi hat­van fok szi­nu­sza és koszi­nu­sza, nem kell meg­vál­toz­tat­nia az éle­tét, az nem valódi tudás, az csak egy kis hab a kávén, amit mind­egy, hogy megiszik-e vagy sem, belekeveri-e a kávéba vagy sem. De ha valami fon­tosra rájö­vünk, vala­mire, ami igaz, és annak kinyit­juk magun­kat, az azon­nal meg­vál­toz­tatja az éle­tün­ket. Az ember attól kezdve nem élhet úgy, mint ahogy addig élt. Ezért aztán senki sem akar sem­mire sem rájönni, mert ki akarná meg­vál­toz­tatni az éle­tét? Min­dig nagy meg­ráz­kód­ta­tás­sal jár, ha az ember­nek meg kell vál­toz­tat­nia az életét."

Feldmár And­rás

...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdeses.blog.hu/api/trackback/id/tr504944879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása