HTML

Bárki > Nézted az Anarchista Színház bonobókról szóló videóját, amit átküldtem?

...

...

Kérdéses > Néztem. Klassz, hogy mások is foglalkoznak a témával.

Bárki > Azért van egy fontos dolog, amit nem sikerült megjeleníteniük.

Kérdéses > Gondolom, ez csak egy részlet.

Bárki > Nekem az a benyomásom, hogy bizonyos dolgokba még nem gondoltak bele.

Kérdéses > Például?

Bárki > Például abba, hogy a bonobók úgymond “szexuális” játékainak tárgya nem a test, vagyis nem egymás testének milyenségei vonzzák vagy taszítják őket. Nem fetisizálják a testet, a testi vonzalom (ha a bonobók esetében beszélhetünk egyáltalán erről) náluk mintha egyáltalán nem volna jelen. Épp ezért, ezeket nem is szexuális, hanem erektuális játékoknak hívnám. Igen, a bonobóknál nem szexualitás, hanem erektualitás van.

Kérdéses > Ezt mire alapozod, és miért fontos ez?

Bárki > A bonobók nemi életéről rengeteg videófelvétel található a YouTube-on, ellenben, ha valaki nem ilyen szemmel nézi őket, ezt nem veszi észre.

Kérdéses > Pontosan mit?

Bárki > Azt, hogy a bonobóknál a test formájának, illetve az egyes testrészeknek nincs erotikus jelentőségük. Még a nemi szerveknek sem, csak az erekciónak. Úgy értem, hogy a hímek külső és a nőstények belső erekciójának. A nemiség fogalma náluk teljesen más értelmet nyer, vagy veszít, ha úgy tetszik.

Kérdéses > És ez miért fontos?

Bárki > Mert én úgy érzékeltem, hogy a színházas videó egyfajta közös öröm- és játéklehetőséget próbál bemutatni/felcsillantani (feltételezem, az ember közösségre vágyódásának okán), de valahogy mégsincs benne, hogy erre nem a test, hanem az erekció ad okot. Az benne van, hogy nem a test ad okot, de az nincs benne, hogy akkor helyette mi.

Kérdéses > Bevallom, még nem teljesen világos.

Bárki > Majd beszélgessünk még a bonobókról! Addig rákereshetnél a bonobók szexuális (vagy inkább erektuális) életére a YouTube-on.

Kérdéses > Rendben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdeses.blog.hu/api/trackback/id/tr194942806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása